Vykrádanie domov cez garážové brány | Baneko
Sledujte nás:  Facebook

Vykrádanie domov cez garážové brány

   Garážové brány tvoria dôležitú súčasť domácej bezpečnosti, ale často ich podceňujeme. V súčasnosti sa však stále častejšie stretávame s prípadmi, keď sa cez garážové brány vykrádajú domy. Jedným z problémov, ktorý by sme nemali prehliadať, je aj predávanie kódov zo strany neoverených firiem, ktoré môže otvoriť dvere zloduchom. V tomto článku sa pozrieme na to, aké riziká nám hrozia a prečo je dôležité vybrať si overenú firmu s dlhoročnou tradíciou.

   Vykrádanie domov cez garážové brány:

Vykrádači sa často snažia využiť bezpečnostné slabiny garážových brán, aby sa dostali do vnútra domu. Jednou z najčastejších taktík je tzv. "force entry", pri ktorom zlodeji fyzicky poškodia bránu, čím sa im podarí ju otvoriť bez správneho kódu.

   Predávanie kódov a jeho nebezpečenstvo:

Menej známy, ale rovnako nebezpečný problém je predávanie kódov zo strany firiem, ktoré inštalujú garážové brány. Niektoré neoverené firmy môžu úmyselne alebo nepozorne nakódovať ovládanie tak, že si nechávajú jednu kópiu pre seba. Túto kópiu môžu následne predávať, čo znamená, že majitelia garáží si nie sú vedomí, že ich brána môže byť otvorená neznámym osobám.

   Slabá garážová brána bez pohonu:

Mnoho starších garážových brán nemá namontovaný pohon, čo vytvára bezpečnostné riziko. Zlodeji môžu využiť túto slabosť a jednoducho otvoriť bránu ručne. Takáto brána často nemá ani moderné bezpečnostné mechanizmy, čím sa stáva ľahkým cieľom pre neopatrných majiteľov.

   Zneužitie frekvencie diaľkového ovládania:

Niektoré lacné a menej bezpečné garážové brány používajú frekvencie diaľkového ovládania, ktoré nie sú dostatočne zabezpečené. Zlodeji môžu použiť zariadenie na "odpočúvanie" frekvencie a následne si ju uložiť do vlastného diaľkového ovládania, čo im umožní otváranie brány bez použitia správneho kódu.

   Hrubá sila:

Niektoré garážové brány môžu byť fyzicky zraniteľné, a preto sú náchylné na metódu hrubej sily. Zlodeji môžu použiť nástroje, ako sú páčidlá alebo kladivá, na fyzické násilné otvorenie brány.

   Slabé zámky:

Niektoré garážové brány majú slabé zámky, ktoré možno ľahko prekonať. Ak zlodeji zistia, že brána má nedostatočné zabezpečenie, môžu jednoducho použiť nástroje na otvorenie zámku a dostať sa do garáže.

 Dôležitosť overenej firmy s dlhoročnou tradíciou:

Aby sme minimalizovali riziko vykrádania a predávania kódov, je kľúčové vybrať si overenú a dôveryhodnú firmu na inštaláciu garážových brán. Overené firmy s dlhoročnou tradíciou majú skúsenosti a odborné znalosti v oblasti bezpečnosti, čo nám poskytuje väčšiu istotu, že naša garážová brána bude bezpečná a spoľahlivá. Okrem výberu overenej firmy je dobré zvážiť aj dodatočné opatrenia pre zvýšenie bezpečnosti garáže. Medzi ne patria napríklad použitie bezpečnostných kľúčov, ktoré majú zložitejšie kódy, pravidelná údržba a kontrola brány, ako aj používanie moderných bezpečnostných systémov.

© 2024 Baneko - všetky práva vyhradené | tvorba web stránok INCUBEMEDIA