Údržba brány | Baneko
Sledujte nás:  Facebook

Údržba brány

Ako správne vyčistiť bránu?


Bránu je dôležité vyčistiť aspoň raz za rok. Odporúča sa hlavne po zime. Máme pre vás zopár krokov ako na to.

  1. Začnite tým, že odstránite všetky väčšie kusy nečistôt a prachu z brány. To môžete urobiť pomocou kefy alebo hadice s vodou  pod tlakom.
  2. Miesta, kde sa hromadia nečistoty a prach najviac sú panty, kolieska a vedenie. Tieto oblasti budú potrebovať dôkladnejšie čistenie.
  3. Na čistenie môžete použiť rôzne čistiace prostriedky, napríklad bežné čistiace prostriedky na domácnosť, ktoré sú určené na čistenie kovových povrchov. Vyberte si taký, ktorý je vhodný pre materiál, z ktorého je brána vyrobená.
  4. Čistiace prostriedky nechajte chvíľu pôsobiť a následne ich opláchnite.
  5. Ak je potrebné, použite suchú handru alebo utierku na utretie brány, aby ste odstránili zvyšky vlhkosti.
  6. Na záver je potrebné všetky pohyblivé časti (vrátane motorovej lišty a pružín) brány namazať silikónovým sprejom. Ak sa v domácnosti sprej nenachádza môžete použiť aj WD.
  7. Hotovo. Týmto by ste mali mať bránu dôkladne vyčistenú a pripravenú na ďalšie používanie.

Prečo je dôležité robiť údržbu brány aspoň raz za rok?

  1. Bezpečnosť: Nečistená brána môže byť nebezpečná pre osoby, ktoré ju používajú. Napríklad, ak sa na bráne nahromadí prach a špina, môže sa na nej vytvoriť klzký povrch, čo môže spôsobiť pád alebo zranenie osoby, ktorá bránu otvára alebo zatvára. Pravidelná údržba a čistenie brány môžu predísť týmto nebezpečným situáciám.
  2. Trvácnosť: Ak sa brána nečistí a nevykonáva sa na nej údržba, môže sa na nej vytvoriť hrdza alebo iné druhy korozie. Tieto problémy môžu oslabiť konštrukciu brány a znižovať jej trvanlivosť. Pravidelná údržba a čistenie brány môžu predĺžiť jej životnosť.
  3. Estetický vzhľad: Nečistená brána môže znehodnotiť celkový vzhľad domu alebo pozemku. Ak sa na bráne hromadia prach, nečistoty a špina, môže to vyvolať dojem neupravenosti a zanedbanosti. Pravidelná údržba a čistenie brány môžu pomôcť zachovať estetický vzhľad domu alebo pozemku.
  4. Hladký chod: Ak sa brána pravidelne nečistí, môže sa na nej hromadiť špina a iné nečistoty, ktoré môžu brániť hladkému chodu brány. To môže viesť k opotrebovaniu mechanických súčastí brány, ktoré môžu byť drahé na opravu alebo výmenu. Pravidelná údržba a čistenie brány môžu predísť týmto problémom a udržať bránu v optimálnom stave.

Naše odporúčanie teda je aby sa brána čistila a údržba sa na nej vykonávala aspoň raz za rok, aby sa zachovala bezpečnosť, trvácnosť, estetický vzhľad a hladký chod brány.


Kontaktujte nás

© 2024 Baneko - všetky práva vyhradené | tvorba web stránok INCUBEMEDIA